Политика за връщане и замяна


Политика за връщане и замяна

Важно: ако продуктът отговаря на описанието, но има проблем който не е упоменат изрично от ТЪРГОВЕЦЪТ, моля, следвайте стъпките, описани в „Гаранционни условия“. Ако сте получили продукт, който не съответства на описанието, или сте получили грешен продукт, моля, свържете се с търговеца на имейл: mebelidickanto@gmail.com или тел. 0877 900 441 .

Ако сте получили  продукт, отговарящ на описанието, но желаете да се възползвате от правото си да го върнете в рамките на 14 дни от датата на покупката, моля, следвайте стъпките по-долу.

1.Изпратете следните данни на имейл :  mebelidickanto@gmail.com

  • Номер на поръчка
  • Дата на получаване на продукта
  • Имена на клиент
  • Телефон за връзка
  • Тип и номер на платежния документ (касова бележка, фактура, разписка от куриер за пощенски паричен превод)
  • При желание от Ваша страна, можете да посочите причина за връщане.

ВАЖНО :  При извършено плащане от страна на клиента с услугата „наложен платеж“, клиента трябва да предостави на хартиен носител документ (удостоверение) от банката, към която има сметка. Възстановяване на суми при извършване на плащане с услугата „наложен платеж“ се извършват от ДИК Интернационал ООД  ЕДИНСТВЕНО по този начин.

  1. След изпращането на данните, представител на ДИК Интернационал ООД ще се свърже с Вас.
  2. Ако желаете да се свържете с представител на ДИК Интернационал ООД по телефона, номерът за връзка е 0877 900 441 .

Моля, осъществете връзка с търговеца, преди да изпратите продукта обратно към него. Ако срещате затруднения при опитите си за свързване с търговеца, моля, пишете ни на имейл mebelidickanto@gmail.com  или се свържете с нас на тел.0877 900 441 . След потвърждение от търговеца, изпратете продукта на адрес:

Получател: ДИК Интернационал ООД Адрес: София, бул. Цветан Лазаров 25
Тел.: 0877 900 441
Предпочитан куриер: Еконт

Моля, имайте предвид, че транспортните разходи за връщане на продукта са за Ваша сметка.

Полезна информация:

Потребителят има право, съгласно чл. 55, ал.1 от Закона за защита на потребителите, да се откаже от получената стока в срок от 14 (четиринадесет) дни от датата на получаване на стоката, без да дължи обезщетение или неустойка. В този случай ДИК Интернационал ООД ще възстанови на потребителя заплатените от него суми не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която потребителят е упражнил правото си да се откаже от стоката, съгласно чл. 55, ал. 6 от Закона за защита на потребителите.

Потребителят е длъжен да съхранява получените от ДИК Интернационал ООД стоки, тяхното качество и безопасност по време на срока по чл. 55, ал.1 от Закона за защита на потребителите. За да бъдат върнати обратно закупените продукти, задължително условие е те да бъдат в изряден търговски вид, без да са използвани и без да е нарушена целостта на опаковката. Продуктите трябва да отговарят на вида, в който са получени от потребителя. На връщане и отказ не подлежат продукти, които не отговарят на тези условия.

В случай на фабричен дефект, който е установен след получаването на продукта, клиентът го връща за сметка на търговеца и след проверка от страна на ДИК Интернационал ООД се изпраща друг продукт като заявения. В този случай транспортните разходи са за сметка на ДИК Интернационал ООД. При връщане на закупена стока по желание на клиента съгласно чл. 55, ал.1 от Закона за защита на потребителите, транспортните разходи са за сметка на клиента.

Ако установите при самото получаване на стока, че тя е с нарушена или разкъсана опаковка поради неправилно транспортиране, или има липси, рекламацията и застраховката ще бъде уважена само в присъствието на куриера. В този случай, моля, незабавно се свържете с нас на телефон 0877 900 441 и/или откажете да приемете стоката. Рекламацията се удостоверява със забележка в товарителницата на куриера. Изготвя се протокол, в който е описано констатираното състояние на пратката и опаковката й. В случай че приемете пратката на своя отговорност и не предявите своите претенции пред куриера, рекламацията може да се счете за недействителна.